Zitstokken

Met een comfortabele zitstok bent u altijd voorbereid om op een voor geschikt moment even te rusten. Of dat nu een rustpauze is tijdens een wandeling naar de winkel, in het bos of tijdens een evenement, onze zitstokken zijn hier uitermate voor geschikt. Door de lichte maar sterke materialen zijn de opvouwbare zitstokken een goede en duurzame investering. Een zitstok heeft aan de bovenzijde van de wandelstok een zitje die u als uw benen vermoeid raken kunt gebruiken als stoeltje.


Wat is een zitstok precies?

Een zitstok is een wandelstok met aan de bovenzijde een zitje. De wandelstok met zitje, zit wandelstok of wandel zitstok, zoals ie ook wel wordt genoemd, is een ingenieus mobiliteitshulpmiddel dat feitelijk de functies van een wandelstok en een klapstoeltje combineert. Wilt u lekker wandelen door stad, land of museum, maar tussendoor even kunnen zitten? In dat geval is de wandelstok met zitje voor u de perfecte keuze. Hieronder leest u alles over de zit wandelstokken uit ons assortiment, alsook over hun functies en voordelen.
 

Wandelen en lopen hand in hand met onze zitstokkenZitstok klassiek met donker bruin zitje

Met een comfortabele zitstok komt u verder. Immers zorgt deze wandelstok ervoor dat waar u normaal gesproken zou moeten terugkeren of stoppen om op tijd weer bij een zitplek te zijn, u direct even kunt zitten om bij te komen. Eenmaal uitgerust kunt u uw activiteiten vervolgens voortzetten. De wandelstok met zitje is zodoende het perfecte hulpmiddel om ook bij rugklachten of snel vermoeide benen een mooie afstand af te kunnen leggen of andere activiteiten te volbrengen. Bovendien blijft het op deze manier ook mogelijk en leuk om eropuit te gaan met uw gezin, vrienden of de kleinkinderen. Kortom, met de zitstok bent u altijd voorbereid om op een voor u geschikt moment even te rusten. Of dat nu een rustpauze is tijdens een wandeling naar de winkel, in het bos of tijdens een evenement, onze zitstokken zijn hiervoor uitermate geschikt.
 

Onze zit wandelstokken

Wandelstok-winkel.nl is een van de grootste leveranciers van zitstokken in Nederland! Dit betekent dat u bij ons dan ook veel verschillende soorten zitstokken kunt vinden. Naast prachtige klassieke modellen voor alledag hebben we bijvoorbeeld ook echte outdoor zitwandelstokken die speciaal zijn gemaakt voor buiten gebruik. Perfect voor tijdens die mooie wandeling in het bos of in heuvelachtig gebied. Voor extra stevigheid gaat u daarnaast voor een driepoot wandelstok met een krukje. Bij deze stok hoeft u tijdens het zitten minder te letten op het behouden van balans. Heeft u vooral behoefte aan een compacte stok, dan zou een opvouwbare zitstok wel eens een goede keuze kunnen zijn. Wij bieden naast wandelstokken met zitje overigens ook anatomische wandelstokken en verstelbare wandelstokken aan. Wat voor wandelstok u ook zoekt, wij hebben altijd de geschikte variant voor u op voorraad.
 

Van welke materialen is een zitstok gemaakt?

De zitstokken uit het assortiment van wandelstok-winkel.nl zijn gefabriceerd van de beste materialen. In het geval van de stok en het frame van het zitje betreft dit voornamelijk aluminium, een ontzettend sterk maar tevens licht metaal. We hebben daarnaast ook zit wandelstokken in huis die zijn gemaakt van carbon, hout en kunststof. Het zitje is daarnaast meestal gemaakt van leder. Dit is lekker zacht en stevig en zit comfortabel. Ook dat is immers belangrijk. Naast lederen zitjes vindt u in ons assortiment tevens zitstokken met een kunststoffen zitgedeelte. Zo kunt u kiezen uit een variant die het beste past bij uw voorkeuren. Door de lichte maar sterke materialen zijn de opvouwbare zitstokken bovendien een goede en duurzame investering. Na aankoop zult u jaren plezier ervaren van uw mooie stok.
 

De voordelen van onze zitstokken

Zitstokken zijn multifunctioneel. Zoals we reeds schreven, kunt u deze zowel gebruiken als wandelstok tijdens het lopen en als stoel. Zo bent u altijd en overal mobiel. Onze zitstokken hebben daarnaast een stevige handgreep en zijn voorzien van een zitje dat u kunt in- en uitklappen. Een ander voordeel van de wandelstokken met zitje is dat deze in hoogte kunnen worden aangepast. Dit laatste doet u met gemak dankzij het eenvoudige verstelmechanisme dat aan de stok is toegevoegd. Naast dat deze wandelstokken een aantal praktische voordelen hebben, zijn ze tevens erg mooi en elegant. Vaak hebben de zitstokken een klassieke look en zijn ze van Engelse kwaliteit. Op deze manier heeft u tijdens het wandelen niet alleen steun, maar komt u ook nog eens stijlvol voor de dag.
 

Onderhoud van de zitstokzitstok donkerbruin

Goed onderhoud van uw zitstok zal ervoor zorgen dat u nog langer plezier heeft van dit fijne hulpmiddel. Een van de manieren waarop u uw wandelstok met zitje kunt verzorgen is door deze regelmatig even met een doek af te nemen. Houdt u een kleine schoonmaakbeurt? Controleer dan ook direct de stevigheid van het zitje en de doppen van uw wandelstok. Het is voor zowel uw stabiliteit als de bescherming van de stok immers wel belangrijk dat deze nog heel zijn. In het geval dat uw doppen aan vervanging toe zijn, kunt u deze vinden in onze categorie met accessoires.
 

Handige accessoires bij zitstokken

Over accessoires gesproken, behalve de benodigde rubberen doppen vindt u in ons assortiment tevens een aantal andere praktische attributen. Voorkomen dat de wandelstokken vallen wanneer u deze loslaat kan bijvoorbeeld met de handige polsbandjes uit ons assortiment. Of wat dacht u van de fijne wandelstokhouders voor aan de tafel? Een product dat het makkelijk maakt om tussendoor even te zitten, zowel thuis als buiten de deur. Gaat u er graag ‘s avonds op uit? Zorg in dat geval dat u goed zichtbaar bent met de LED-lampjes uit ons assortiment. Deze bevestigt u voor vertrek gemakkelijk aan de wandelstok.
 

Onze service

Wij helpen u graag bij het kopen van een wandelstok met zitje. Wij bieden u advies bij het maken van de beste keuze. Op deze manier schaft u een stok aan die voldoet aan uw eisen. Dankzij ons uitgebreide assortiment zit er eigenlijk altijd wel een wandelstok tussen die bij u past. Of u nu een anatomisch model wilt, een linkshandig of een rechtshandig model of een stok met een optimale handgreep, het kan bij ons allemaal. U kunt via onze webshop veilig en gemakkelijk bestellen en betalen. Wij zorgen vervolgens voor een snelle levering van uw aankoop.
Heeft u vragen over de mogelijkheden of heeft u hulp nodig bij het bestellen van uw wandelstok met zitje? Neem contact op met onze klantenservice. Onze ervaren medewerkers helpen u dan graag verder zodat u onbezorgd kunt gaan genieten van uw aankoop.