Wat zijn wandelstokken voor dames?

Een dames wandelstok is een wandelstok met een vrouwelijke uitstraling. Wat wij binnen de context van wandelstokken doorgaans als vrouwelijk bestempelen, zijn mooie patronen, zachte of vrolijke kleuren en gedetailleerdheid. In de categorie wandelstokken voor dames vindt u ontzettend leuke wandelstokken waarmee u zich op en top vrouwelijk zult voelen.

Of u een luxe dames wandelstok zoekt voor een bijzondere gelegenheid of juist voor dagelijks gebruik, deze zal aan iedere outfit een vrouwelijke touch toevoegen. Uiteraard doen dames wandelstokken qua functionaliteit niet onder voor andere soorten wandelstokken. Ze zijn even sterk, licht en comfortabel. Op deze manier zijn deze wandelstokken voor dames dan ook een even praktische als stijlvolle aankoop. Zoekt u een hippe wandelstok voor dames, maar zou u graag nog wat meer over dit type wandelstok te weten komen? In dat geval kan dit artikel ongetwijfeld wat handvatten bieden.

 

wandelstokken voor dames

 

Hoe onderscheiden wandelstokken voor dames zich van andere wandelstokken?

Zoals zojuist al werd beschreven, onderscheiden de dames wandelstokken zich van andere wandelstokken door hun ontwerp. Met name hun kleuren en prints verschillen van de wandelstokken die wij niet onder deze categorie scharen. Dit laatste roept vervolgens de vraag op hoe de dames wandelstokken er dan zoal uitzien? Om te beginnen hebben de hippe wandelstokken voor dames vaak prints van bloemetjes, fruit, paisley of een leuke fantasie print.

Bij dit laatste kunt u denken aan vloeiende lijnen en krullen. De kleuren waarin de dames wandelstokken beschikbaar zijn, zijn bijvoorbeeld roze, rood of een combinatie van mooie pastelkleuren. Over het algemeen zijn onze luxe dames wandelstokken vrolijk en elegant. Met zo een soort wandelstok zult u op de juiste manier opvallen.

 

Waar zijn wandelstokken voor dames van gemaakt?

De dames wandelstokken uit ons assortiment zijn gemaakt van ofwel hout of aluminium. Hout is zeer stevig en heeft een mooie, klassieke uitstraling. Een houten dames wandelstok is dan ook niet alleen een prettig hulpmiddel, maar tevens een mooi accessoire voor bij uw kleding. Anders dan u zou denken, zijn houten wandelstokken erg licht en dat geldt eveneens voor de aluminium varianten. Aluminium is een zeer sterk en tevens licht materiaal. Dankzij de combinatie van deze eigenschappen is het dan ook perfect voor wandelstokken. Het is immers belangrijk dat u goed op de wandelstok kunt steunen, maar u deze tevens gemakkelijk even optilt en vasthoudt. Een ander voordeel van aluminium is dat het een zeer glad materiaal is, dat eenvoudig kan worden gewassen.

Behalve de schacht en het handvat, heeft een goede wandelstok tevens een dop aan het uiteinde. Deze wandelstokdop is doorgaans gemaakt van rubber. Dit materiaal heeft een anti-slip eigenschap en is tevens geluids- en schokdempend. Op deze manier loopt u lekker stil en worden uw gewrichten beschermd tegen de trillingen die ontstaan wanneer de stok en een harde ondergrond elkaar raken.

Welke soorten dames wandelstokken zijn er?

Naast de klassieke houten wandelstokken voor dames met een prettig derby handvat, vindt u in ons assortiment twee soorten aluminium wandelstokken: verstelbare en opvouwbare varianten. Verstelbare dames wandelstokken kunnen doormiddel van een eenvoudig kliksysteem gemakkelijk op maat worden gemaakt. U hoeft slechts een knopje in te drukken, het bovenste gedeelte van de stok omhoog of omlaag te schuiven en te zorgen dat het knopje op de juiste hoogte weer vastklikt in de inkeping. Dankzij dit eenvoudige mechanisme heeft de gebruiker altijd een wandelstok die perfect aansluit op zijn of haar lichaamslengte. Ook houten wandelstokken kunnen overigens op maat worden gemaakt. Echter doet u dat in dit geval door een stukje van de onderkant van de stok af te zagen.

De opvouwbare wandelstokken voor dames zijn op hun beurt zowel verstelbaar als opvouwbaar. Om ervoor te zorgen dat ze kunnen worden ingeklapt, bestaan deze stokken uit een aantal losse delen, welke door middel van een stevig elastiek met elkaar verbonden zijn. De verschillende delen zijn eenvoudig in- en uit elkaar te schuiven. Eenmaal in elkaar geschoven, zitten de delen zeer stevig vast en kunt u erop vertrouwen dat de opvouwbare dames wandelstok u altijd de juiste zekerheid en steun zal bieden. Het opvouwen en opbergen van de stok gaat op z’n beurt zeer snel en gemakkelijk en dat geldt ook voor het verstellen. Doormiddel van een handig draaimechanisme zijn u ook deze dames wandelstokken snel op de juiste hoogte af te stemmen.

 

 

Onderhoud van wandelstokken voor dames

Om ervoor te zorgen dat uw hippe dames wandelstok er mooi uit blijft zien en de levensduur wordt verlengd, is het aan te raden om deze bijtijds even te verzorgen. Mocht u uw dames wandelstok hebben gebruikt in het bos of tijdens een of meerdere regenbuien, dan kan deze vast een kleine schoonmaakbeurt gebruiken. In het geval dat u een houten dames wandelstok heeft, kunt u deze afnemen met een licht vochtige doek. Betreft het een stok van carbon of aluminium, dan kunt u naar wens tevens wat allesreiniger gebruiken. Bij hout moet het gebruik van zepen vermeden worden, in verband met het uitdrogen van dit materiaal. Wat u wel kunt doen om uw houten dames wandelstok te verzorgen, is deze bewerken met houtolie of was. Dit beschermt het hout namelijk tegen uitdrogen en barsten en geeft deze een mooie glans. Met behulp van een zachte doek wrijft u de was of olie gemakkelijk in het hout.

Houdt u een kleine schoonmaakbeurt? Controleer dan ook direct de stevigheid van de doppen van uw wandelstok. Het is voor zowel uw stabiliteit als de bescherming van de stok immers belangrijk dat die laatste nog intact zijn. In het geval dat uw doppen aan vervanging toe zijn, kunt u deze vinden in onze categorie met accessoires.

 

Handige accessoires

Wandelstok doppen zijn niet de enige accessoires die u in ons assortiment aantreft. Om ervoor te zorgen dat uw wandelervaring zo comfortabel mogelijk is, hebben we hier ook een aantal andere praktische attributen aan toegevoegd. Een van deze is het polsbandje, welke ervoor zorgt dat uw stok bij het loslaten niet kan vallen. De polsbandjes zijn zowel beschikbaar in polyester als leer en komen daarnaast in verschillende kleuren. Heeft u uw polsbandje binnen? Bevestig deze dan eenvoudig rondom uw stok, hang hem rondom uw pols of neem hem in uw hand en u bent klaar voor die fijne wandeling. Een ander accessoire dat het vallen van uw stok voorkomt is de wandelstokhouder. Dit product bevestigt u aan de rand van een tafel om de wandelstok er vervolgens gemakkelijk in vast te zetten. Dankzij dit fijne accessoire zet u de wandelstok zowel thuis als uit gemakkelijk en veilig weg.

Een geschikte wandelstok voor ieder moment

Heeft u inmiddels een mooie dames wandelstok uitgekozen en wilt u deze combineren met een ander soort wandelstok? Dat kan! Wandelstok-winkel heeft een ruim assortiment met zeer uiteenlopende soorten wandelstokken. Behalve luxe dames wandelstokken, vindt u bij ons bijvoorbeeld ook exclusieve wandelstokken, wandelstok paraplu’s en anatomische wandelstokken. Dankzij de grote diversiteit aan wandelstokken, kunt u voor ieder moment een geschikte variant vinden. Bij regen of zonneschijn wandelt u er zo ongehinderd op los. Het combineren van verschillende wandelstokken zorgt ervoor dat u er tijdens een feestje bijvoorbeeld extra chique voor de dag kunt komen, terwijl u tijdens een moment in het bos rustig kunt wandelen met een stok die tegen een stootje kan.

Onze Service

Vindt u het moeilijk om te besluiten welke wandelstok het beste aansluit bij uw wensen en behoeften? In dat geval gaan we graag met u in beraad en geven we u met alle plezier passend advies. U kunt zowel contact met ons opnemen via de e-mail, alsook telefonisch. Mailen doet u naar [email protected]. U kunt ons daarnaast bellen op 085 0161525. Via de mail of aan de telefoon bespreken we graag wat u verwacht van uw toekomstige wandelstok, hoeveel steun u nodig heeft en op welke momenten. Door de juiste vragen te stellen en antwoorden te vinden, kunnen we uiteindelijk een advies geven over welke wandelstok het beste bij u past. Waar u zelf wellicht lang zit te twijfelen, kunnen wij u binnen enkele minuten al goed op weg helpen.

Na aanschaf zorgen wij vervolgens voor een snelle levering. Binnen een werkdag dient u al van uw nieuwe wandelstok gebruik te kunnen maken. Blijkt de wandelstok dan toch niet bij uw behoeften aan te sluiten, dan kunt u de wandelstok binnen dertig dagen ruilen.