Opvouwbare wandelstok

Een opvouwbare wandelstok is een handige wandelstok die u overal mee naar toe kunt nemen. Het zijn compacte wandelstokken en daardoor makkelijk op te bergen in koffer of (fiets)tas als u op pad gaat.


Opvouwbare wandelstokken: voor ultieme vrijheid!

Denkt u wel eens na over hoe prettig het zou zijn als u uw wandelstok gemakkelijker zou kunnen meenemen? Of over hoe handig het zou zijn als u hem alleen hoeft vast te houden wanneer u daadwerkelijk extra steun nodig heeft?
In dit geval hebben we een fijne oplossing voor u: de opvouwbare wandelstok.
Met deze mooie en bovenal praktische wandelstok verlegt u grenzen. Immers kan deze wandelstok gemakkelijk mee op elk soort avontuur. U klapt hem thuis in een handomdraai uit voor dat blokje om en geeft hem voor vertrek op reis moeiteloos een plekje in uw koffer of tas. Eenmaal aan de wandel of op bestemming aangekomen, kunt u altijd rekenen op solide ondersteuning van uw opvouwbare wandelstok.
 

Wat is een opvouwbare wandelstok precies?Opvouwbare wandelstok Essenhout op een tafel.

Zoals u waarschijnlijk reeds duidelijk is, onderscheidt een opvouwbare of inklapbare wandelstok zich van een traditionele stok door z’n opvouwbaarheid. Dat deze stok opvouwbaar is, komt doordat deze uit een aantal losse onderdelen bestaat, die door middel van een stevig elastisch koord met elkaar verbonden zijn.
Wanneer u de stok klaar wilt maken voor gebruik, hoeft u slechts de verschillende onderdelen in elkaar te schuiven. Wilt u hem vervolgens even opbergen - bijvoorbeeld wanneer u op het terras neerstrijkt - dan haalt u de onderdelen weer soepel uit elkaar.  Tot slot vouwt u de stok op, stopt u hem in de wandelstok etui en klaar is Kees!
 

Van welke materialen is een opvouwbare wandelstok gemaakt?

Wat geldt voor alle wandelstokken in onze webshop, geldt eveneens voor de opvouwbare wandelstokken: ze zijn ijzersterk. Dat ze ijzersterk zijn komt doordat ze zijn vervaardigd van materialen als aluminium of carbon. Deze beide materialen hebben als positieve eigenschappen dat ze zowel licht als sterk zijn.
Met name carbon, ofwel koolstofvezel, vormt de basis van een zeer lichte en tevens steengoede wandelstok. Wordt dit materiaal gebruikt voor een opvouwbaar wandelstok, dan krijg je feitelijk een van de meest praktisch denkbare wandelstokken. Een die zowel sterk, licht en opvouwbaar is.
 

De voordelen van een opvouwbare wandelstok

  • Bewegingsvrijheid
De opvouwbare wandelstok is volgens ons een van de beste wandelstokken uit ons assortiment. Dit vanwege het feit dat de stok de bewegingsvrijheid niet alleen stimuleert dankzij de steun die deze biedt, maar ook dankzij het feit dat de stok nooit te veel ruimte zal innemen. Op deze manier heeft u steun wanneer het nodig is, zonder de vraag waar de stok kan worden opgeborgen.
  • Steun op maat 
Wat betreft steun doen inklapbare wandelstokken zeker niet onder voor onze andere wandelstokken. In tegendeel zelfs, want dankzij de sterke materialen en de verstelbaarheid van de stok, geeft deze opvouwbare variant perfect op maat gemaakte steun.  Het verstellen gaat door middel van een veilig kliksysteem bovendien net zo gemakkelijk als het in- en uitklappen van de stok.
U hoeft slechts de spanring een stukje open te draaien, vervolgens de stok met het kliksysteem te verstellen naar de juiste hoogte en tot slot de spanring weer vast te draaien. Op deze manier zit de stok stevig vast en voorkomt u gerammel tijdens het lopen. Zoals u ziet hoeft u zich dus geen zorgen te maken over een ingewikkeld systeem, noch over rugklachten. Wel zo prettig.
  • Een prettige handgreepOpvouwbare wandelstok Essenhout. Zwarte stok met hardhouten greep. close up.
De comfortabele handgrepen van de opvouwbare wandelstok zorgen er tot slot voor dat ook uw handen en armen op de juiste manier worden ondersteund. Immers is het wel zo belangrijk dat het gebruik van een wandelstok geen nieuwe pijn oproept. Om uw comfort te waarborgen hebben we zowel anatomische als Derby handgrepen aan ons assortiment toegevoegd, evenals handgrepen met een rubberen demping.
Op deze manier kunt u kiezen uit een handgreep die het beste past bij uw behoefte of voorkeur. Ergonomie staat bovendien bij elk type handvat centraal. Zodoende draait het bij de keuze dan ook voornamelijk om het materiaal of de stijl die u verkiest. Kortom, comfort en controle gaan hand in hand, zodat u elke stap met flair kunt nemen.
  • Onderhoud en Veiligheid
Goed onderhoud is natuurlijk de sleutel tot langdurig plezier van uw mooie opvouwbare wandelstok. Een zorgvuldige reiniging en veilige opslag houden uw wandelstok in topconditie. Net als de mens heeft ook een wandelstok af en toe behoefte aan wat liefdevolle zorg. Controleer daarom regelmatig op tekenen van slijtage. Zijn de doppen bijvoorbeeld nog stevig genoeg en werkt het verstelmechanisme van de opvouwbare wandelstok nog goed? Zo ja, dan kunt u er nog even tegenaan. Behoeven uw producten echter enig onderhoud, dan weet u ons te vinden voor de benodigde hulp of voor aanvullende producten.
 

Handige accessoires bij de opvouwbare wandelstok

Behalve wandelstokken vindt u in ons assortiment ook een mooi aanbod aan accessoires. Eerder noemden we al even de wandelstok etui. Dit is een fijn accessoire dat voorkomt dat u de wandelstok los in uw tas moet opbergen, alsook mogelijke beschadiging van zowel de wandelstok zelf als uw andere spullen.
Ook is het handig en makkelijk om de inklapbare wandelstok bij elkaar te houden met een wandelstokhouder. Voorkomen dat de wandelstokken vallen wanneer u deze loslaat kan daarnaast met de handige polsbandjes uit ons assortiment. Gaat u er graag ‘s avonds op uit? Zorg in dat geval dat u goed zichtbaar bent met de LED-lampjes uit ons assortiment. Deze bevestigt u voor vertrek gemakkelijk aan de wandelstok.
 

Opvouwbare wandelstokken in een notendop

Opvouwbare wandelstokken zijn vanwege de combinatie van stevigheid en gebruiksvriendelijkheid het perfecte soort wandelstok. Als metgezel beloven ze gemak, comfort en stijl. Schuif uw leuke wandelstok eenvoudig in elkaar, verstel deze met het kliksysteem en u bent klaar voor een fijne wandeling. Is er even geen plek voor de stok tijdens een pauze of reis, dan klapt u deze weer eenvoudig in elkaar tot een klein pakket. De ultieme vrijheid!