Wat is er fijner dan accessoires die naadloos aansluiten op ons lichaam? Bijvoorbeeld een paar passende schoenen, een bril met de juiste sterkte en…een wandelstok met de juiste hoogte! Indien u op zoek bent naar een fijne wandelstok op maat, dan bent u hier ongetwijfeld aan het juiste adres. Met een uitschuifbare wandelstok komt u namelijk niets tekort!

 

uitschuifbare wandelstok

Wat zijn uitschuifbare wandelstokken?

Uitschuifbare wandelstokken zijn wandelstokken die u door middel van een handig schuifmechanisme op verschillende hoogtes kunt afstellen. Dankzij dit aspect weet u zeker dat u altijd zult wandelen met een stok die goed past bij uw lichaamslengte. Dit is belangrijk om tijdens het gebruik van de wandelstok een goede lichaamshouding te behouden. Loopt u door een te lange of korte stok met een opgetrokken of afhangende schouder en een kromme wervel, dan zult u daar rug- en gewrichtsklachten van overhouden. Een wandelstok dient echter steun te bieden bij bestaande klachten, om daarmee nieuwe klachten te voorkomen. Een uitschuifbare wandelstok zorgt hiervoor. Ofschoon alle wandelstokken uit ons assortiment in hoogte aanpasbaar zijn, gaat dit met een uitschuifbare wandelstok in het bijzonder met veel gemak. Hieronder vertellen we meer over dit type wandelstok en hoe deze precies werkt.

 

Hoe zien uitschuifbare wandelstokken eruit?

In ons assortiment vindt u doorgaans twee soorten uitschuifbare wandelstokken, namelijk een opvouwbare en niet-opvouwbare variant. De niet opvouwbare variant bestaat uit een stok met ofwel een apart handvat of een handvat dat aan de stok vast zit. Dit type uitschuifbare wandelstok lijkt veel op de klassieke houten variant. De opvouwbare wandelstok bestaat daarnaast uit verschillende losse delen, welke door middel van een stevig elastiek met elkaar verbonden zijn. Om de opvouwbare wandelstok in elkaar te zetten, schuift u de losse delen gemakkelijk in elkaar. Is dit eenmaal gedaan, dan heeft u een ontzettend stevige stok om op te steunen. De losse delen schuiven namelijk zo in elkaar dat deze niet kunnen loslaten of bewegen tenzij u eraan trekt.

Vindt hier uw uitschuifbare wandelstok

 

Beide soorten uitschuifbare wandelstokken komen meestal met een klassiek derby handvat, dat het beste comfort biedt. Qua kleuren vindt u in ons assortiment daarnaast een ruim aanbod. We hebben zowel uitschuifbare wandelstokken in mooie egale tinten, alsook veel soorten met mooie prints in vrolijke kleuren. Denk hierbij aan ruitjes, bloempatronen, geometrische vormen, paisley of een retro print. Er is voor ieder wat wils.

 

Waar zijn uitschuifbare wandelstokken van gemaakt?

De uitschuifbare wandelstokken uit het assortiment van Wandelstok-winkel zijn gemaakt van ofwel aluminium of carbon. Zoals u wellicht weet is aluminium een metaalsoort. Carbon is daarnaast gemaakt van koolstofvezels. Beide materialen hebben met elkaar gemeen dat ze zowel erg sterk zijn als licht. Dankzij deze eigenschappen kunt u met vertrouwen op uw stok steunen en deze tevens gemakkelijk optillen. Andere positieve eigenschappen van carbon en aluminium wandelstokken is dat ze een glad oppervlak hebben, dat gemakkelijk verschuift wanneer u deze in hoogte aanpast. Ten slotte kunnen wandelstokken van deze materialen goed worden schoongehouden.

De materialen van de handgrepen van de uitschuifbare wandelstokken verschillen doorgaans van die van de schacht van de stok. In plaats van aluminium en carbon, zijn deze veelal gemaakt van hout of kunststof. Deze materialen liggen prettig in de hand en dragen bij aan het comfort van de stok. Aan de onderkant van de wandelstok vindt u tot slot een rubber dop. Dankzij deze dop bent u goed beschermd tegen uitglijden. Rubber heeft namelijk een antislip functie. Overigens is het antislip aspect van de rubber dop niet zijn enige voordeel. Dit accessoire werkt namelijk ook schokwerend. Wanneer u de stok tijdens het lopen op de grond plaatst, worden de trillingen van de harde ondergrond door de rubber dop tegengehouden.

 

Hoe werkt een uitschuifbare wandelstok precies?

Beide soorten uitschuifbare wandelstokken zijn verstelbaar door middel van een eenvoudig kliksysteem. Dit kliksysteem bevindt zich doorgaans in de bovenzijde van de schacht, net onder het handvat. Het is te herkennen aan verschillende gaatjes en een klein kopje of pinnetje. Graag leggen we u in het kort uit hoe dit systeem werkt. Op deze manier kunt u snel aan de slag met uw nieuwe wandelstok!

Om de wandelstokken te verstellen, begint u door het knopje in te drukken. Wanneer u dit doet, gaat deze namelijk uit de inkeping, ofwel het gaatje, waar die in vast zat. Het bovenste gedeelte van de stok wordt hierdoor als het ware vrijgegeven van het onderste deel. U kunt de lengte van de stok nu aanpassen door ofwel het bovenste of onderste deel van de stok omhoog of omlaag te schuiven. Vaak is het handig om het onderste gedeelte vast te houden en het bovenste gedeelte, die met het handvat, te verschuiven. Echter kunt u uiteraard zelf ontdekken wat u het prettigst vindt werken. Heeft u de juiste hoogte gevonden, dan klikt u het knopje met gemak in de dichtstbijzijnde inkeping. Wanneer deze goed is vastgeklikt dan dient u ook echt een klik te horen. U kunt altijd even aan de stok trekken om te zien of deze inderdaad goed vast zit. Eenmaal vast zit de stok ook echt vast. U kunt nu op uw gemak gaan wandelen met uw uitschuifbare wandelstok.

Vindt hier uw uitschuifbare wandelstok

 

Onderhoud van uw uitschuifbare wandelstok

Een uitschuifbare wandelstok is een zeer stevig product, dat de tand des tijds goed doorstaat. Met name wandelstokken van aluminium en carbon behoeven weinig onderhoud om heel lang mee te kunnen. U kunt ondanks hun geringe slijtage natuurlijk wel goed voor uw stok zorgen. Heeft uw uitschuifbare wandelstok bijvoorbeeld de winter of een bijzonder modderige wandeling doorstaan, dan kunt u deze even schoonmaken. Dit laatste doet u gemakkelijk met een doek met wat water en allesreiniger. Pas trouwens wel op dat u een houten handvat niet met zeep reinigt. Deze droogt hier namelijk van uit en dat kan op de langere termijn voor barsten zorgen. Was dit handvat met wat water en verzorg deze vervolgens met wat houtolie of was. Met een zachte doek wrijft u dit gemakkelijk in. Op deze manier blijft het hout schoon en gevoed.

Een onderdeel dat u daarnaast wel regelmatig dient te controleren op slijtage is de rubber dop aan de onderkant van de stok. Gezien deze dop zorgt voor stabiliteit en grip en ook de stok zelf beschermt, is het essentieel dat ie nog heel is. In het geval dat uw dop wel aan vervanging toe is, kunt u deze vinden in onze categorie met accessoires.

 

Handige accessoires

Behalve wandelstok doppen vindt u in onze webshop ook een aantal andere accessoires. Dit zijn voornamelijk praktische attributen, welke uw gemak en wandelplezier verder zullen vergroten. Om te voorkomen dat uw stok valt wanneer u deze loslaat en u zich vervolgens moet bukken, hebben we onder andere polsbandjes aan ons assortiment toegevoegd. Deze bandjes zijn zowel beschikbaar in polyester als leer en komen daarnaast in verschillende kleuren. Na levering bevestigt u het polsbandje eenvoudig rondom de stok. Gaat u er op uit? Hang het bandje dan eerst om uw pols voordat u de stok vastpakt en u bent klaar voor een zorgeloze wandeling. Door te voorkomen dat u stok valt, beschermt u deze ook tegen schade.

Een ander accessoire dat u bij ons kunt vinden is het opbergtasje voor opvouwbare wandelstokken. Dankzij dit fijne en tevens leuke accessoire bergt u de wandelstok met gemak op wanneer u deze niet nodig heeft. Ongemak door het vasthouden van de opgevouwen wandelstok is hiermee verleden tijd. Bovendien voorkomt het tasje dat er krassen komen op de stok, of dat de wandelstok juist voor beschadiging zorgt van de andere spullen in uw tas. Dankzij het fijne handvat kunt u het tasje tevens los dragen of rondom uw pols hangen. Op deze manier kunt u wanneer nodig de handen vrijmaken.

 

Onze Service

Weet u niet zeker welke wandelstok het beste aansluit bij uw wensen en behoeften? In dat geval staan wij met plezier voor u klaar met passend advies. U kunt ons zowel bereiken via onze e-mail, [email protected] alsook telefonisch via 0492-567853. Door u de juiste vragen te stellen en samen antwoorden te vinden, kunnen we uiteindelijk een advies geven over welke wandelstok het beste bij u past. Waar u zelf wellicht lang zit te twijfelen, kunnen wij u binnen enkele minuten al goed op weg helpen. Na aanschaf zorgen wij vervolgens voor een snelle levering. Binnen een werkdag dient u al van uw nieuwe wandelstok gebruik te kunnen maken. Blijkt de wandelstok dan toch niet bij uw behoeften aan te sluiten, dan kunt u de wandelstok binnen dertig dagen ruilen.