Wandelstok paraplu

Wilt u met regenachtige dagen een paraplu bij u hebben? Dan is onze Wandelstok paraplu een uitkomst. De paraplustokken verenigen zowel een paraplu als een wandelstok. Bij de meeste modellen vergrendelt u met een kleine drukknop de stok in de paraplu. Onze paraplustokken zijn gemaakt van vuil- en vocht afstotend materiaal. De Wandelstok paraplu is het beste van twee werelden.


Droge wandelingen met de wandelstok paraplu

 

Wandelen in de regen kan zowel een prettige als onprettige ervaring zijn. Zonder regenjas, capuchon, hoed of paraplu wordt het al snel een erg natte en koude bedoeling. In dit geval is het moeilijk om te genieten van de omgeving en zit er daarnaast niks anders op dan bij aankomst op bestemming kou te lijden of van kleding te wisselen. Wandelen in de regen kan echter ook plezierig zijn wanneer u zich hier goed op voorbereid. Met een warme trui, een regenjas en laarzen maakt u droog en wel een blokje om.

 

Wilt u graag de deur uit zonder perse regenkleding te hoeven dragen? In dat geval is een paraplu erg handig. Hiermee kunt u namelijk gewoon uw normale jas en schoenen aan en bent u toch goed voorbereid op een mogelijke weersverandering. Begint het te regenen of sneeuwen, dan klapt u binnen een handomdraai uw paraplu uit en bent u beschut. Wanneer u een wandelstok gebruiker bent, kan het echter onhandig zijn om zowel een wandelstok als een paraplu mee te nemen. Producenten zagen dit ook in en besloten er een praktische oplossing voor te verzinnen. Het resultaat? De wandelstok paraplu. Hieronder leest u meer over wat dit precies is en hoe u deze gebruikt. 

 

Wat is een wandelstok paraplu?

 

Een wandelstok paraplu, ook wel bekend als een paraplustok, is een veelzijdig en functioneel accessoire dat de eigenschappen van zowel een wandelstok als een paraplu combineert. Heel letterlijk gezegd is dit product een wandelstok met daaraan vast een paraplu. Het is een product dat wandelaars die extra steun nodig hebben wapent tegen verschillende weersomstandigheden, terwijl het tevens zorgt voor de betrouwbare stabiliteit en ondersteuning van een wandelstok.

 

De stok van de paraplu wandelstok is meestal gemaakt van een stevig, maar tevens licht materiaal als carbon of aluminium. Immers is het belangrijk dat u goed kunt steunen op deze stok, maar deze tevens gemakkelijk kan dragen wanneer u hem als paraplu gebruikt. Het frame van de paraplu klapt soepel in en uit en is net als de stok erg stevig. Sommige paraplu stokken hebben zelfs een glasvezelversterking, waardoor deze goed tegen stevige windstoten bestand zijn. Het materiaal van de paraplu is tot slot water- en vuilafstotend. Kortom, de paraplustok is de ultieme metgezel voor zij die graag ten alle tijden genieten van de buitenlucht.

 

Hoe werkt een paraplustok precies?

 

Een paraplu wandelstok heeft zoals gezegd een dubbele functie. Houdt u de stok rechtop, met het handvat bovenaan en de voet met rubberen dop onderop, dan dient deze als een wandelstok. Draait u de stok om, dan kunt u deze gebruiken als een paraplu. U hoeft deze dan slechts even uit te klappen. Denkt u nu: maar wat als ik ze beide tegelijkertijd nodig heb? In dat geval kunt u de wandelstok en de paraplu in de meeste gevallen ook van elkaar scheiden. Dit laatste doet u gemakkelijk door middel van een handig draai of klik systeem.

 

Wanneer u een blokje omgaat en er dreigt een regenbui, neemt u uw paraplu wandelstok mee. Als het vervolgens begint te regenen, scheidt u uw wandelstok en paraplu gemakkelijk tot twee aparte voorwerpen. Vervolgens klapt u de paraplu open en loopt u droog en comfortabel verder. Is de regenbui over of gaat u ergens naar binnen? In dat geval maakt u de wandelstok en paraplu ook weer net zo gemakkelijk aan elkaar vast. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de paraplu even te laten drogen bij de ingang, terwijl u de stok voor de nodige ondersteuning bij u houdt.

 

Wat zijn de voordelen van een wandelstok paraplu?

 

Een van de voornaamste voordelen van een wandelstok paraplu is zoals gezegd dat u ondersteuning heeft, terwijl u bij regen of sneeuw tevens droog kunt blijven. Een ander voordeel is dat u twee verschillende hulpmiddelen - die u anders apart van elkaar zou moeten meenemen - in één heeft. Iets wat een prettige wandeling en vrij bewegen kan bevorderen. Wanneer u de hele wandeling lang met de paraplu in de hand moet lopen, kan dat nog wel eens onprettig zijn.

 

Er zijn overigens ook mensen die een wat grotere paraplu als wandelstok gebruiken. Echter is het nadeel hiervan dat deze paraplu’s doorgaans niet de juiste hoogte hebben, noch een anti-slip dop aan de onderkant. In plaats van een dop hebben normale paraplu’s een ijzeren punt, welke niet bijdraagt aan stabiliteit en die u bij gladheid niet beschermen tegen uitglijden. Wandelstok paraplu’s zijn wel van deze gemakken voorzien. Op deze manier heeft u een sterk, maar tevens licht en veilig hulpmiddel, waarmee u zich ook bij slecht weer zorgeloos mee kunt voortbewegen.

 

Wandelstok paraplu in leuke kleuren

 

De steunparaplu’s uit ons assortiment zijn verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren. Over het algemeen hebben de paraplu’s een klassieke uitstraling, gecreëerd door de combinatie van het kleurgebruik en de prints. De kleuren die u vaak zal terugzien bij de paraplu’s zijn donkerblauw, rood, wit, zwart, bruin en donkergroen. De prints die daarnaast veel voorkomen zijn geruit, paisley en pied-de-poule. Afhankelijk van wat u draagt, kan een mooie rood-blauwe ruit of een zwart-witte pied-de-poule paraplustok uw outfit een heel chique of stoere uitstraling geven. Het is maar net hoe u het combineert. Bovendien kunt u, dankzij de aanwezigheid van wandelstok paraplu’s met zachte kleuren, tevens een wat subtielere look creëren. Ofschoon goede steun en droog blijven natuurlijk voorop staan, hebben onze paraplustokken als extra voordeel dat u er stijlvol mee voor de dag komt. 

 

Onderhoud van uw wandelstok paraplu

Na aanschaf van een paraplu wandelstok is het natuurlijk prettig om deze zo lang mogelijk in goede staat te kunnen houden. Immers zorgt dit ervoor dat u langer plezier zal ervaren van uw product. Om deze reden delen we graag een aantal onderhoudstips met u. Ofschoon het wellicht voor zich spreekt, willen we toch graag benoemen dat onderhoud al begint bij een eenvoudige schoonmaakbeurt. Om uw paraplustok te reinigen, kunt u deze afnemen met een vochtige doek en, indien nodig, wat allesreiniger. Let wel op, wanneer uw wandelstok paraplu een houten handgreep heeft, kunt u deze beter niet met allesreiniger afnemen. Dit kan het hout namelijk uitdrogen. In plaats hiervan kunt u het hout na het verzorgen met een vochtige doek inwrijven met een houtolie of was. In het geval van de houtolie doet u dit eenvoudig door middel van een kwast. De was brengt u op zijn beurt aan met een zachte doek. 

 

Wanneer u uw wandelstok schoonmaakt, kunt u de verschillende onderdelen tevens controleren op hun algemene conditie en mogelijke beschadigingen. Ga bijvoorbeeld na of de rubberen dop niet te zeer is afgesleten of zelfs scheuren heeft. De dop draagt bij aan balans en beschermt u tegen uitglijden. Een goede conditie van dit accessoire is voor uw veiligheid daarom essentieel. Mocht blijken dat de dop van uw wandelstok aan vervanging toe is, dan kunt u via onze categorie accessoires eenvoudig een nieuwe bestellen. Ten slotte kunt u ook nog controleren of het handvat goed vast zit en of het paraplu mechanisme nog steeds naar behoren functioneert. 

 

Advies 

Om erachter te komen welke wandelstok het beste bij u past, kunt u ook de artikelen op de andere productpagina’s raadplegen. Net als in dit artikel vertellen we daar over de voordelen van de betreffende wandelstok. Is een paraplustok toch niet wat u zoekt, of wilt u een aanvullende wandelstok aanschaffen? In dat geval verwijzen we u graag door naar een aantal andere categorieën. In het geval dat u op zoek bent naar een mooie stok met een natuurlijke uitstraling, zou u zeker een kijkje moeten nemen bij onze houten wandelstokken. Zoekt u een wandelstok waarmee u de show kunt stelen? Bekijk dan onze collectie exclusieve wandelstokken. Liever een wandelstok met extra comfort? In dat geval zou een anatomische wandelstok wel eens een goede aanvulling kunnen zijn. Wilt u eerst graag een overzicht hebben van alle soorten wandelstokken die wij verkopen? Kijk dan hier voor onze gehele collectie.

 

Heeft u na het lezen van de artikelen nog vragen of wilt u liever direct met ons van gedachten wisselen? In dit geval kunt u vrijblijvend contact met ons op te nemen. Onze vriendelijke klantenservice staat met plezier klaar om al uw vragen te beantwoorden. We zijn hiervoor telefonisch te bereiken op 085-0161525 en schriftelijk via [email protected]