Carbon wandelstokken

Carbon wandelstokken zijn gemaakt van hightech materialen uit de vliegtuigindustrie, en formule-1. De carbon wandelstok is zeer sterk en licht van gewicht. Hierdoor is deze wandelstok de ideale wandelstok om mee te nemen op locatie, vakantie of tijdens mooie lange wandelingen. Er zijn ook carbon wandelstokken die u kunt opvouwen zodat het makkelijk in een tas of rugzak past. Als u nog meer keuze wilt in lichtgewicht wandelstokken, kijkt u dan ook eens bij onze aluminium wandelstok collectie.

Wandelstokken: onze hele collectie

Hieronder ziet u onze collectie van wandelstokken, zitstokken en paraplustokken. Aan de linkerkant van het scherm kunt u via het menu zoeken binnen de verschillende soorten wandelstokken. Zoekt u een bepaald soort stok die u niet kunt vinden, mail ons dan gerust dan gaan wij speciaal voor u op zoek naar die wandelstok. Twijfelt u over welke wandelstok of handgreep bij u past, leest u dan de wandelstok tips even door of mail ons met uw vragen. Wij streven er naar om binnen 4 uur te antwoorden.


Wat is een carbon wandelstok?

Een carbon wandelstok is een wandelstok gemaakt van carbon, ofwel koolstofvezel, Dit laatste is een high-tech materiaal afkomstig uit de vliegtuigindustrie en Formule-1. Zoals u zich wel kunt voorstellen, dienen vliegtuigen en Formule-1 raceauto’s gemaakt te worden van zowel sterke als lichte materialen. Carbon heeft deze beide kwaliteiten. Hoewel het geen metaal is, kan dit materiaal wel ijzersterk worden genoemd. Anders dan veel metalen is het daarentegen niet zwaar. Perfect dus om snelle, lichte voertuigen of…wandelstokken mee te produceren! Vanwege de kwaliteiten van carbon zagen wandelstokproducenten een kans. Immers is de perfecte stok zowel een betrouwbare steun als een object dat dankzij zijn lichte gewicht makkelijk overal mee naartoe gaat. In het assortiment van Wandelstok-winkel vind u een ruim assortiment carbon wandelstokken. In dit artikel leest u meer over de verschillende soorten die wij in huis hebben en wat hun voordelen zijn.

 

Opvouwbare en verstelbare carbon wandelstokken 

De carbon wandelstok is zeer sterk en licht van gewicht. Hierdoor is deze wandelstok de ideale wandelstok om mee te nemen op locatie, vakantie of tijdens mooie lange wandelingen. Onder de carbon wandelstokken vindt u bovendien zowel opvouwbare als verstelbare varianten. Hieronder leggen we uit wat voor soort stokken dit zijn en welke voordelen ze beide hebben.

 

  • Opvouwbare carbon wandelstokken 

Opvouwbare wandelstokken zijn, zoals de naam reeds duidelijk maakt, opvouwbaar. Dankzij de combinatie van het lichte materiaal carbon en zijn opvouwbaarheid, zou deze wandelstok weleens kunnen worden beschouwd als de wandelstok der wandelstokken. De opvouwbare stok is overigens niet buigbaar. In plaats hiervan bestaat de stok uit verschillende losse onderdelen, welke door middel van een stevig elastisch koord met elkaar verbonden zijn. De losse delen klikt u voorafgaand aan uw wandeling vervolgens gemakkelijk in elkaar. Na afloop van uw wandeling of wanneer u tussendoor bijvoorbeeld ergens rust, luncht of een stuk moet reizen, haalt u de stok gemakkelijk uit elkaar. Tot slot vouwt u de verschillende delen op en stopt u hem in de wandelstok etui.    Belangrijk om te vermelden is dat de verschillende onderdelen, zodra in elkaar geklikt, zeer stevig vast zitten. De sterke opvouwbare carbon wandelstok is hiermee dan ook een zeer betrouwbare, stevige en lichte metgezel. Een extra voordeel van dit type stok is dat ze doorgaans in lengte verstelbaar zijn door  middel van een handig draaisysteem.

 

  • Verstelbare carbon wandelstokken 

De verstelbare carbon wandelstok is, naast heel erg sterk en licht, ook nog eens in lengte aanpasbaar. Het grote voordeel van een verstelbare stok is dat u deze perfect op uw lichaamslengte kunt afstemmen. Een wandelstok op de juiste lengte is belangrijk voor een goede houding tijdens het wandelen. Het is immers de bedoeling dat de wandelstok u op de juiste manier ondersteunt, zonder nieuwe klachten te veroorzaken aan rug, heupen of schouders.    Het verstellen van de stok doet u doormiddel van een klikmechanisme, welke werkt met een knopje en verschillende inkepingen. Om de stok langer of korter te maken, drukt u op het knopje. Deze komt zo uit de inkeping, waardoor u de stok kunt verschuiven. Heeft u de juiste lengte te pakken, dan zal het knopje automatisch in de dichtstbijzijnde inkeping worden vergrendeld.  Hoort u een klik, dan zit de wandelstok vast op de door u gekozen hoogte en u bent klaar om te gaan wandelen. Wilt u graag zeker weten dat de stok vast zit? Oefen dan voor gebruik voorzichtig wat druk uit op de stok.

 

Onderhoud van carbon wandelstokken

Omdat het natuurlijk fijn is dat u zo lang mogelijk gebruik kunt maken van uw carbon wandelstok, geven we u graag een aantal onderhoudstips. Dankzij het materiaal, carbon, behoeven de wandelstokken uit deze categorie feitelijk maar weinig onderhoud. Wat u om de zoveel tijd wel even kunt doen, is uw wandelstok schoonmaken. Zodoende blijft deze er namelijk mooi en verzorgd uitzien en zorgt u ervoor dat de handgreep schoon blijft. Bij dagelijks gebruik is dit bovendien hygiënisch. Neem bijvoorbeeld een vochtige doek met wat water of naar wens wat allesreiniger en neem de stok af. Zo kunt u er weer even tegenaan.    Tijdens het reinigen of verzorgen van uw stok is het tevens slim om een kleine inspectie uit te voeren. Controleer bijvoorbeeld of de dop vrij is van scheuren en of het rubber nog steeds dik genoeg is. Mocht blijken dat de dop van uw wandelstok aan vervanging toe is, dan kunt u via onze categorie accessoires eenvoudig een nieuwe bestellen. Iets anders wat goed is om even na te gaan is of de handgreep nog stevig is bevestigd. Immers zorgt een stevige verbinding tussen handgreep en stok voor stabiliteit. Voor verstelbare wandelstokken in het bijzonder geldt tot slot dat ook het klikmechanisme nog goed moet functioneren. Controleer daarom of het knopje nog goed werkt en of deze goed vastklikt.

 

Advies 

Bent u er nog niet helemaal uit welke wandelstok het beste bij u past? In dat geval zou u de artikelen op de verschillende productpagina’s kunnen raadplegen. Evenals in dit artikel wijden we daarin uit over de voordelen van de betreffende wandelstok. Kunt u bij onze carbon stokken niet slagen? In dat geval verwijzen we u graag door naar een aantal andere categorieën. Als u bijvoorbeeld nog meer keuze wilt in lichtgewicht wandelstokken, zou u eens kunnen kijken bij onze aluminium wandelstok collectie. In het geval dat u op zoek bent naar een prachtige klassieke stok met een natuurlijke uitstraling, zou u zeker een kijkje moeten nemen bij onze houten wandelstokken. Zou u het fijn vinden om rustpauzes te kunnen nemen tijdens het wandelen? In dat geval is de zitstok uit ons assortiment een ontzettend goede keuze! Wilt u liever eerst een overzicht hebben van alle soorten wandelstokken die wij verkopen? Klik dan hier voor onze gehele collectie.   Heeft u na het lezen van de artikelen nog vragen of wilt u liever direct met ons van gedachten wisselen? Schroom in dat geval niet om contact  met ons op te nemen. Onze vriendelijke klantenservice staat met plezier klaar om al uw vragen te beantwoorden. We zijn hiervoor telefonisch te bereiken op 0492-567853 en schriftelijk via [email protected].