Verstelbare wandelstokken

Een verstelbare wandelstok is licht van gewicht, stijlvol en handig in gebruik. Perfect voor een lange stevige wandeling. Voor nog lichtere wandelstokken kunt u kijken bij onze carbon wandelstokken. Kunt u bij onze verstelbare wandelstokken niet slagen? Kijk dan gerust eens bij onze mooie houten wandelstokken met een natuurlijke uitstraling. Wilt u zich echt onderscheiden bekijk dan onze collectie  exclusieve wandelstokken.
Zoekt u een ander type wandelstok kijk dan hier voor onze gehele collectie wandelstokken.

3.91 van de 5
46,02
4.00 van de 5
84,83

 

Verstelbare wandelstokken

In vroeger tijden werden wandelstokken vaak op bestelling vervaardigd door een houtbewerker en daarbij op maat gemaakt voor de betreffende klant. Tegenwoordig verloopt dit proces wat anders. Ofschoon u ongetwijfeld nog steeds houtbewerkers kunt vinden die voor u een stok op maat kunnen vervaardigen, is het niet meer zo gebruikelijk om op deze manier een wandelstok aan te schaffen. Immers zijn er genoeg andere, eenvoudigere en financieel interessantere manieren om een wandelstok op maat te vinden.

Bij Wandelstok-winkel vindt u bijvoorbeeld prachtige houten wandelstokken, welke u gemakkelijk korter maakt door er een stukje af te zagen. Daarnaast hebben producenten tevens een andere, nog efficiëntere optie bedacht om iedereen van een wandelstok met de juiste lengte te voorzien: de verstelbare wandelstok. Ook van dit ingenieuze product vindt u bij wandelstok-winkel een ruim aanbod. Hieronder leest u meer over hoe een verstelbare wandelstok precies werkt en wat in het bijzonder de voordelen zijn van de soorten die u in ons assortiment terugvindt.

 

Hoe werkt een verstelbare wandelstok precies? 

Een verstelbare wandelstok is een wandelstok die u op maat kunt maken door middel van een slim kliksysteem. Dit mechanisme werkt aan de hand van een knopje en verschillende inkepingen. Wanneer u de knop indrukt, wordt deze vrijgegeven uit de inkeping waar deze in zat. Vervolgens kunt u de stok een stukje omhoog of omlaag bewegen totdat deze de gewenste hoogte heeft bereikt. Het klik-systeem zal het knopje vervolgens automatisch in de dichtstbijzijnde inkeping vergrendelen, waardoor de stok op de door u gekozen hoogte wordt vastgezet. Als het goed is hoort u op het moment dat dit gebeurt dan ook een klik. Wilt u er echter zeker van zijn dat het kliksysteem vast zit, dan kunt u dit voorafgaand aan het gebruik van de stok even testen door wat gewicht op de stok te laten rusten. Zit de stok goed vast, dan bent u klaar om te gaan genieten van een wandeling met de juiste steun.

 

Waar is een verstelbare wandelstok van gemaakt?verstelbare wandelstok

De verstelbare wandelstokken uit ons assortiment zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder voornamelijk aluminium, staal en carbon. Deze materialen hebben met elkaar gemeen dat ze zowel erg sterk zijn als licht van gewicht. Zodoende heeft u altijd de juiste steun bij de hand, zonder dat uw wandelstok op enig moment te zwaar zou aanvoelen. Dit laatste is een belangrijke voorwaarde voor een goede wandelstok.

De betreffende materialen hebben tevens als voordeel dat deze een glad oppervlak hebben. In combinatie met de lichtheid van het materiaal draagt dit bij aan het gemak waarmee de wandelstokken versteld kunnen worden. Verstelt u uw stok vaker? In dat geval hoeft u zich geen zorgen te maken over de beschadiging van de schacht. Dankzij de afwerking van de stokken zijn deze namelijk krasbestendig. Om ervoor te zorgen dat ook uw handen comfort ervaren, zijn de verstelbare wandelstokken voorzien van een prettig handvat van hout of kunststof. Vaak betreft het derby handvatten, die dankzij de vorm bewezen comfort bieden. Onderaan de wandelstok vindt u tot slot een rubberen dop. Dankzij z’n materiaal werkt deze schokwerend, terwijl ie uw wandelstok tevens beschermt tegen beschadiging.

 

Keuze uit leuke kleuren 

Behalve verstelbaar, stevig en licht zijn de wandelstokken uit deze categorie ook nog eens ontzettend stijlvol. Binnen ons ruime assortiment vindt u dan ook echte design wandelstokken. Een van de aspecten die bijdraagt aan het stijlvolle uiterlijk van de verstelbare stokken, zijn hun leuke kleuren en patronen. Naast mooie stokken in een egale kleur, vindt u in ons assortiment bijvoorbeeld ook varianten met verschillende bloemen, paisley, vlammen en glencheck patronen, alsook verschillende soorten geometrische prints. De kleuren van deze prints zijn vaak vrolijk en opvallend. Dit laatste zorgt ervoor dat uw wandelstok op een positieve manier bijdraagt aan uw voorkomen. Dankzij de ruime keuze zult u, als het goed is, met gemak een mooie verstelbare wandelstok kunnen vinden die helemaal past bij uw stijl en kleding. We zijn benieuwd voor welke stijl u kiest.

 

Wat zijn de voordelen van onze verstelbare wandelstokken?

Verstelbare wandelstokken hebben zoals gezegd het voordeel dat ze in lengte kunnen worden aangepast aan de gebruiker. De lengtes waar u de stokken doorgaans tussen kunt verstellen zijn ongeveer 75 tot 100 centimeter. Echter zijn er tevens een aantal langere wandelstokken, welke u kunt verstellen tussen de 85 en 110 centimeter. Wellicht klinkt het voor u heel logisch, maar een wandelstok op maat is essentieel om ervoor te zorgen dat de gebruiker een goede lichaamshouding behoudt. Zo is het onder andere de bedoeling dat de schouders op hun normale hoogte blijven bij het gebruik van de stok. U moet deze niet hoeven optrekken, noch hoeven laten zakken om op de wandelstok te kunnen steunen. Gebeurt dit wel, dan buigt ook de rug scheef, met alle gevolgen vandien. Met een wandelstok op maat voorkomt u klachten en loopt u met plezier. Bovendien zijn de verstelbare wandelstokken van Wandelstok-winkel licht van gewicht, stijlvol en handig in gebruik. Perfect voor een lange, stevige wandeling.

 

Onderhoud van verstelbare wandelstok

Wanneer u een verstelbare wandelstok aanschaft, is het natuurlijk prettig om te weten hoe u hier zo lang mogelijk gebruik van kunt maken. Daarom delen we graag een aantal onderhoudstips met u. Om te beginnen is het nooit een slecht idee om uw wandelstok van tijd tot tijd even te reinigen. Het spreekt voor zich dat deze er zo mooi en verzorgd uit blijft zien. Gebruik een vochtige doek met eventueel wat allesreiniger en uw trouwe metgezel zal weer als nieuw zijn. Is uw wandelstok uitgerust met een houten handgreep? Reinig deze dan met een licht vochtige doek met alleen water. Is de handgreep bijna droog? Verzorg deze dan met wat houtolie of was. In het geval van de houtolie doet u dit gemakkelijk met een kwast.

De was brengt u daarnaast aan met een zachte doek. Wanneer de was of olie goed is ingetrokken, kunt u de handgreep nog even kort droogdeppen. Tijdens het reinigen of verzorgen van uw stok is het tevens slim om een kleine inspectie uit te voeren. Controleer bijvoorbeeld of de dop nog in goede staat verkeert en of de handgreep nog stevig is bevestigd. Mocht blijken dat de dop van uw wandelstok vervanging nodig heeft, dan kunt u via onze categorie accessoires eenvoudig een nieuwe bestellen. Voor verstelbare wandelstokken in het bijzonder geldt dat ook het klikmechanisme nog goed moet functioneren. Controleer daarom of het knopje nog goed werkt en deze goed vastklikt.

Advies 

Om erachter te komen welke verstelbare wandelstok het beste bij u past, kunt u ook de artikelen op de andere productpagina’s raadplegen. Net als in dit artikel vertellen we daar over de voordelen van het type wandelstok in kwestie. Heeft u na het lezen van de artikelen nog vragen of wilt u liever direct met ons van gedachten wisselen? Schroom in dat geval niet om contact  met ons op te nemen. Onze vriendelijke klantenservice staat met plezier klaar om al uw vragen te beantwoorden. We zijn hiervoor telefonisch te bereiken op 085-0161525 en schriftelijk via [email protected]

 

MEESTGESTELDE VRAGEN OVER VERSTELBARE WANDELSTOKKEN

 

Wat is een verstelbare wandelstok?

Een verstelbare wandelstok is een hulpmiddel dat in lengte kan worden aangepast om te voldoen aan de specifieke behoeften van de gebruiker.

Hoe werkt een verstelbare wandelstok?

Een verstelbare wandelstok heeft meestal een mechanisme waarmee de hoogte kan worden aangepast door delen van de stok in elkaar te schuiven of uit te trekken.

Waarom zou ik een verstelbare wandelstok gebruiken?

Een verstelbare wandelstok biedt flexibiliteit doordat de hoogte kan worden aangepast aan verschillende situaties en gebruikersvoorkeuren.

Zijn verstelbare wandelstokken geschikt voor alle hoogtes?

Verstelbare wandelstokken kunnen doorgaans worden aangepast aan verschillende hoogtes, maar het is belangrijk om te controleren of de stok voldoende hoogte kan bieden voor de gebruiker.

Hoe stel ik de hoogte van een verstelbare wandelstok in?

Om de hoogte van een verstelbare wandelstok in te stellen, moet u meestal het vergrendelmechanisme losmaken, de hoogte aanpassen en het mechanisme weer vergrendelen op de gewenste positie.

Zijn verstelbare wandelstokken gemakkelijk te gebruiken?

Ja, verstelbare wandelstokken zijn over het algemeen gemakkelijk te gebruiken. De meeste modellen hebben een eenvoudig vergrendelmechanisme en kunnen snel worden aangepast aan de gewenste hoogte.

Zijn verstelbare wandelstokken duurder dan vaste wandelstokken?

Verstelbare wandelstokken kunnen over het algemeen duurder zijn dan vaste wandelstokken vanwege het extra mechanisme en de aanpassingsmogelijkheden, maar de prijs kan variëren afhankelijk van het merk en het materiaal.

Kan ik een verstelbare wandelstok gebruiken als ik mobiliteitsproblemen heb?

Ja, verstelbare wandelstokken zijn geschikt voor mensen met mobiliteitsproblemen, omdat ze kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van de gebruiker en extra ondersteuning bieden tijdens het lopen.

Kan ik een verstelbare wandelstok gebruiken als ik reis?

Ja, verstelbare wandelstokken zijn handig voor op reis omdat ze kunnen worden ingeklapt tot een compact formaat en gemakkelijk kunnen worden opgeborgen in een koffer of tas.

Kan ik een verstelbare wandelstok gebruiken tijdens het wandelen?

Ja, verstelbare wandelstokken zijn geschikt voor wandelen en kunnen worden aangepast aan de hoogte en het terrein van de wandelroute voor extra stabiliteit en ondersteuning.

Zijn verstelbare wandelstokken geschikt voor mensen van alle leeftijden?

Ja, verstelbare wandelstokken zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden, van jong tot oud, die extra ondersteuning nodig hebben tijdens het lopen.

Kan ik een verstelbare wandelstok gebruiken als ik rugklachten heb?

Ja, verstelbare wandelstokken kunnen helpen bij rugklachten door de druk op de wervelkolom te verminderen en een betere houding te bevorderen tijdens het lopen.

Kan ik een verstelbare wandelstok gebruiken als ik lange afstanden ga lopen?

Ja, verstelbare wandelstokken zijn geschikt voor lange afstanden en kunnen worden aangepast aan de gewenste hoogte en loopstijl van de gebruiker voor comfortabel wandelen over langere periodes.

Kan ik een verstelbare wandelstok gebruiken als ik herstel van een blessure?

Ja, verstelbare wandelstokken kunnen nuttig zijn tijdens het herstel van blessures omdat ze kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker en extra ondersteuning bieden tijdens het lopen.

Hoe onderhoud ik een verstelbare wandelstok?

Om een verstelbare wandelstok te onderhouden, moet u regelmatig controleren op slijtage of beschadiging, het mechanisme schoonmaken en smeren indien nodig, en de rubberen dop vervangen als deze versleten is.

Kan ik een verstelbare wandelstok gebruiken als ik een handicap heb?

Ja, verstelbare wandelstokken zijn geschikt voor mensen met een handicap en kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van de gebruiker voor extra ondersteuning en stabiliteit tijdens het lopen.

Zijn verstelbare wandelstokken geschikt voor gebruik buitenshuis?

Ja, verstelbare wandelstokken zijn geschikt voor gebruik buitenshuis en bieden extra stabiliteit en ondersteuning tijdens het lopen op verschillende terreinen en ondergronden.