vliegtuig op reis met je wandelstokOp reis maar hoe gaat dat met uw wandelstok?

In de complexe wereld van vandaag, is het nog moeilijker dan ooit om te reizen. Hoge gasprijzen, roekeloze chauffeurs, toegenomen veiligheid op de luchthavens zorgen er voor het moeilijker is om te reizen voor de gemiddelde vakantieganger. Als je moet reizen met je wandelstok of ander mobiliteits hulpmiddel kan het allemaal nogal ingewikkeld zijn. Wanneer u overweegt om op een vlucht uw wandelstok mee te nemen zijn er bepaalde richtlijnen waar u rekening mee kunt houden.

  • Alle hulpmiddelen, inclusief  looprekken, wandelstokken en andere apparaten, moeten worden gecontroleerd, gescand of anderszins doorgegeven door de beveiliging. Als het mogelijk is, zal de beveiliging van de luchthaven de wandelstok door een x-ray machine halen. Als uw wandelstok niet door de x-ray machine past, zal het handmatig worden gecontroleerd door het veiligheidspersoneel. Heb geen zorgen, ze zullen met grote zorgvuldigheid omgaan met uw wandelstok.
  • U hebt heeft het recht om te vragen om hulp bij het afgeven van uw wandelstok als dit uw mobiliteit of evenwicht in gevaar brengt. U kunt vragen voor een hand, een schouder of een arm om op te leunen, wat je ook nodig hebt. U kunt ook vragen voor hulp bij het in of uitladen van uw rolstoel in de x-ray machine.
  • De luchtvaartmaatschappijen kunnen verschillende regels hebben als je eenmaal voorbij de beveiliging bent. In sommige gevallen kan het zo zijn dat uw hulpmiddel nogmaals wordt gecontroleerd en beoordeeld of het als handbagage mee mag in het ruim.

Het is raadzaam om een extra wandelstok mee te nemen op reis (bijvoorbeeld een goedkopere basis houten wandelstok) ​​zodat u altijd voorbereid bent als uw wandelstok stuk gaat, wordt gestolen etc. Fijne vakantie!

Wandelstok-winkel verkoopt ook erg handige opvouwbare wandelstokken, uitermate geschikt om mee op reis te nemen.