Loopstok kopen? Bekijk ons assortiment

Een loopstok is voor veel mensen een noodzakelijk hulpmiddel om zich goed voort te kunnen bewegen. Mobiliteit is, zeker voor oudere mensen, belangrijk om zelfstandig te kunnen zijn en blijven. Maar wat is het? En waar moet je op letten tijdens de aanschaf? Daar vertellen we graag meer over!

Wat is een loopstok?

Loopstokken (of wandelstokken) bestaan al sinds het begin van de mensheid. Het is namelijk een hele logische vorm van ondersteuning wanneer iemand pijn of moeite heeft tijdens het wandelen. Al is het natuurlijk steeds verder ontwikkeld tot de herkenbare loopstok zoals we die vandaag de dag kennen. Bovendien worden ze tegenwoordig ook gebruikt door mensen die geen mobiliteitsproblemen hebben. Denk bijvoorbeeld aan Nordic Walking, waarbij mensen de stokken gebruiken om de benen te ontzien tijdens het wandelen van grote(re) afstanden.

opvouwbare wandelstokken

Verstelbare wandelstokkenExclusieve wandelstokken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de 19e en 20e eeuw kon je aan een loopstok ook duidelijk de sociale status van iemand herkennen. Zo waren er simpele houten modellen, maar ook duurdere modellen met bijvoorbeeld een zilveren greep. Traditioneel gezien werden ze overigens ook meer door mannen gebruikt. Tegenwoordig is het helemaal niet gek voor vrouwen om een stok te gebruiken als hulpmiddel tijdens het wandelen.

Een loopstok kopen

Een loopstok kopen kan nog een flinke uitdaging zijn. Zo hebben wij het grootste assortiment van Nederland. Maar wat is de beste keuze? Daar helpen we u graag bij. Allereerst is het belangrijk om erachter te komen welke steun u nodig denkt te hebben tijdens het lopen. Heeft u bijvoorbeeld ondersteuning nodig voor uw rechter- of linkerbeen? Wanneer u een anatomische wandelstok gaat kopen zijn er zowel linkshandige als rechtshandige modellen beschikbaar. Andere loopstokken, zoals houten, carbon en chroom modellen zijn universeel en in beide handen te gebruiken.

-18%
4.80 van de 5
57,50
-6%
4.80 van de 5
84,95
-9%
5.00 van de 5
87,50
-9%
3.80 van de 5
87,50

Naast de steun kunt u ook kiezen voor gemak. Zo zijn opvouwbare wandelstokken makkelijk op te bergen. Ideaal voor lange reizen of bij ruimtegebrek! Er zijn ook verstelbare wandelstokken beschikbaar. Deze zijn licht van gewicht en uitstekend geschikt voor lange wandelingen. Ten slotte kunt u natuurlijk kiezen voor design. In dat geval hebben we verschillende exclusieve modellen in ons assortiment, met bijvoorbeeld zilveren handgrepen.

Weet u niet welke loopstok de juiste keuze is? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. We luisteren graag en kunnen u een passend advies geven.

Bekijk alle loopstokken