Houten wandelstokken

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Ga voor elegantie en comfort met een houten wandelstok

Houten wandelstokken hebben de tand des tijds doorstaan ​​als een favoriet van wandelstokgebruikers, en voor een reden. Ze zijn immers sterk en duurzaam, met een prachtige natuurlijke uitstraling. Houten stokken zijn daarnaast voor elke toepassing te gebruiken en dat tegen een betaalbare prijs. Bent u zelf op zoek naar een stijlvolle houten stok? In dat geval bent u bij wandelstok-winkel.nl aan het juiste adres. In onze webshop vindt u namelijk een ruim aanbod van de meest elegante stokken. Benieuwd naar de achtergrond van onze houten wandelstokken? Leest u dan vooral nog even verder. Hieronder bespreken we namelijk waar deze klassiekers worden vervaardigd en wat ze zo een goede keuze maken voor u.
 

Waar zijn houten wandelstokken precies van vervaardigd?houten wandelstok

Onze selectie van wandelstokken zijn gemaakt van het beste en mooiste hout en afgewerkt met hoogwaardige lak en/of beits. Je vindt in ons assortiment doorgaans wandelstokken van verschillende houtsoorten. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan mahonie, notenhout, acaciahout, beukenhout en kersenhout. Stuk voor stuk prachtige materialen met een heel eigen karakter, gecreëerd door de verschillende kleuren en houtnerven. Naast wandelstokken van hout vindt u in ons assortiment tevens varianten gemaakt van bamboe. Zoals u misschien wel weet is ook bamboe erg sterk, stijlvol en licht. Een vierde positieve eigenschap van bamboe is daarnaast dat het wat goedkoper is dan hout. Iets wat u dan ook terugziet in de prijzen van de betreffende wandelstokken.
 

Houten wandelstokken: verschillende stijlen

In ons assortiment houten wandelstokken vindt u tal van stijlen om uit te kiezen. Zo hebben we onder andere wandelstokken met een glad oppervlak, varianten met een uitgehouwen reliëf en stokken waarbij de oorspronkelijke houtstructuur nog zichtbaar en voelbaar is. Het unieke karakter van de houten wandelstokken wordt bovendien ook gewaarborgd door verschillende combinaties tussen stok en handgreep.
Om te beginnen hebben we wandelstokken met een handvat in dezelfde kleur en van hetzelfde materiaal als de stok zelf. Soms zijn deze wandelstokken vervaardigd uit hetzelfde stuk hout en soms komen ze met een handvat en een stok die van elkaar gescheiden kunnen worden. De eenvoud van een wandelstok in dezelfde kleur geeft deze een mooi klassieke look. Wandelstokken waarbij het handvat en de stok van elkaar verschillen in materiaal of kleur, hebben op hun beurt een unieke en wat speelsere uitstraling. Met beide varianten komt u zeer stijlvol voor de dag.
 

Door wie worden de houten wandelstokken vervaardigd?

De houten wandelstokken uit ons assortiment worden voornamelijk vervaardigd in Duitsland, door een bedrijf genaamd Gastrock. Al sinds 1868 maakt dit familiebedrijf, met veel liefde en oog voor detail, prachtige ambachtelijke wandelstokken. Volgens de informatie op hun website zijn er meer dan dertig stappen nodig voor het produceren van uw mooie stok. Hiertoe behoren het reinigen, stomen, heet buigen, rechttrekken, slijpen, polijsten, vlammen en drogen. Het resultaat van al hun dertig stappen ziet u nu in onze webshop terug. Dankzij de kwaliteit die Gastrock levert, is wat ooit een eenmansbedrijf was inmiddels uitgegroeid tot een van de modernste stokken fabrieken van de wereld. Inmiddels werkt de vijfde generatie hard door om het succes van dit bedrijf voort te zetten.
 

Milieuvriendelijke houten wandelstokkenhouten wandelstok

Kijkt u er bij de aanschaf van uw wandelstok naar dat deze milieuvriendelijkheid is? Ook dan zijn houten wandelstokken een goede keuze. Bovendien hebben we een product dat in het bijzonder een zeer milieubewuste keuze is: onze Eco-derby wandelstok. Dit type stok is gemaakt uit natuurlijke materialen en is daarmee honderd procent biologisch afbreekbaar. Bovendien zijn niet alleen de materialen van deze wandelstokken natuurlijk, ook is de stok klimaat neutraal vervaardigd. Op deze manier is de Eco-derby wandelstok dan ook niet alleen mooi om te zien, maar is het tevens een product met een goed verhaal. Kortom: met deze stok weet u dat u van begin tot eind gebruikmaakt van een goed product, zowel voor uzelf als voor de wereld.
 

De voordelen van een houten wandelstok

Een van de voordelen van een houten stok is dat deze zowel erg stevig is als licht van gewicht. Op deze manier kunt u er dan ook vanuit gaan dat u de stok gemakkelijk meeneemt en dat deze altijd de nodige steun zal bieden. Er zijn bovendien ook houten wandelstokken met diverse grepen beschikbaar, zoals de Derby, Fritz of de klassieke rondhaak. Terwijl de Derby handgreep en de klassieke rondhaak prettig zijn vanwege de ronding voor de vingers, geeft het rechte, brede handvat van de Fritz op zijn beurt heel stabiele ondersteuning voor de handpalm. Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat!
Naast prettige handvatten, hebben een aantal van de houten wandelstokken nog een ander voordeel: ze zijn verstelbaar! Dit laatste doet u door de ring in de hals van de stok open te draaien en vervolgens de stok naar wens uit te schuiven. Heeft deze de juiste lengte? Draai dan slechts nog even de ring vast en u bent klaar om te wandelen! In het geval dat uw stok juist wat te lang is, kunt u deze uiteraard ook op maat maken door er een stukje af te zagen.
 

Onderhoud en Veiligheid

Om de kwaliteit van uw houten wandelstok te verzekeren, kunt u deze bijvoorbeeld verzorgen door middel van houtolie of was. Dit beschermt de schacht namelijk van uitdroging en barsten en geeft deze een mooie glans. Is ook de handgreep van uw wandelstok gemaakt van hout of anders van leer? In dat geval kunt u ook deze met de juiste middelen behandelen en beschermen. In het geval van hout doet u dit met dezelfde middelen als de schacht. Voor leer kunt u daarnaast een leer conditioner gebruiken. Wanneer uw stok helemaal schoon is en mooi is opgeboend, kunt u natuurlijk ook nog de doppen controleren. Zijn deze nog steeds heel en stevig?
 

Handige accessoires bij de houten wandelstok

Behalve wandelstokken vindt u in ons assortiment ook een mooi aanbod aan accessoires. Voorkomen dat de wandelstokken vallen wanneer u deze loslaat kan daarnaast met de handige polsbandjes uit ons assortiment. Of wat dacht u van de fijne wandelstokhouders voor aan de tafel? Een product dat het makkelijk maakt om tussendoor even te zitten, zowel thuis als buiten de deur. Gaat u er graag ‘s avonds op uit? Zorg in dat geval dat u goed zichtbaar bent met de LED-lampjes uit ons assortiment. Deze bevestigt u voor vertrek gemakkelijk aan de wandelstok.