De wandelstok van statussymbool tot mode-item: Je hebt vast wel eens een film gezien die zich afspeelde in Engeland aan het einde van de negentiende eeuw of het begin van de twintigste eeuw. Viel het je ook op dat rijke mensen in deze films vaak met een wandelstok lopen? Wandelstokken waren in die tijd, zeker in Engeland, echt onderdeel van het straatbeeld. De mannen in die tijd gebruikten de wandelstok om te laten zien dat ze welvarend waren, en niet alleen omdat ze deze nodig hadden als ondersteuning. De bovenkant van de wandelstokken was dan ook vaak gemaakt van duur materiaal zoals ivoor of Sterling zilver.

De wandelstok als hulpmiddel

Dat beeld kennen we tegenwoordig niet meer. De wandelstokken zijn als mode item uit het straatbeeld verdwenen. Tegenwoordig hebben we andere statussymbolen waarmee gepronkt wordt. De wandelstok wordt eigenlijk alleen nog maar gebruikt door mensen die minder goed ter been zijn. Deze mensen hebben bijvoorbeeld last van botontkalking; of ze hebben een knie-operatie gehad of misschien wel een nieuwe heup. Dan is het fijn en vaak ook noodzakelijk om bij het lopen wat extra ondersteuning te krijgen. Soms gebeurt dat met krukken, maar heel vaak ook met een wandelstok.

De wandelstok passend bij je outfit

Als je dan toch met een wandelstok moet lopen, is het wel leuk als deze wandelstok bij je kleding past. Dat is namelijk mogelijk. Wist je dat er tegenwoordig heel veel verschillende wandelstokken te krijgen zijn? Er zijn bruine, zwarte en witte wandelstokken, maar ook wandelstokken met allerlei vrolijke motieven en prints. Zo kun je bij wandelstok-winkel.nl bijvoorbeeld een wandelstok kopen met een klassiek ruit motief, met bloem patroon, art deco versiering etc. Maar je kunt ook een vrolijke mintgroene stok kopen met allemaal schattige dieren erop, voor bij je zomerse outfit.

Wandelstokken voor mee op reis

Als je op reis gaat, wil je ook graag je wandelstok meenemen. Dan is de opvouwbare wandelstok echt een uitkomst. Deze opvouwbare wandelstokken zijn gemaakt van licht, maar stevig materiaal en ze zijn heel duurzaam in gebruik. Er zijn ook nog lichtere wandelstokken te krijgen. Deze zijn gemaakt van carbon, een heel licht materiaal wat ook gebruikt wordt in vliegtuigen en bij de Formule 1. Doordat deze wandelstokken zo licht zijn, zijn ze makkelijk mee te nemen en ideaal voor langere wandelingen.

De wandelstok als mode-item

Bij de wandelstok-winkel kan je niet alleen kiezen uit verschillende soorten materialen, ook de knoppen van de stokken zijn in heel veel varianten te krijgen. Zo kun je een wandelstok kopen die helemaal bij jou past. Je kunt natuurlijk ook meerdere wandelstokken kopen zodat je er een hebt voor verschillende gelegenheden. Ga je chique uit eten dan neem je de zwarte houten stok met chrome adelaar. Maar ga je boodschappen doen, dan neem je de anatomische stok, met comfortabele handgreep. Deze anatomische stok is overigens ook in allerlei kleuren te krijgen dus hij staat ook nog mooi.

Met de keuze die er tegenwoordig is in wandelstokken hoef je je dus zeker niet te schamen, in tegendeel, je wilt graag gezien worden met je wandelstok.