Ben jij tussen de 8-12 jaar en ook zo’n verzamelaar die stokken uit het bos verzamelt ? Kom dan op woensdag 6 april naar het Nairac museum in Barneveld.

Workshop wandelstok maken
Op woensdag 6 april tussen 14.30 -16.30 uur is de workshop wandelstok maken. Tijdens deze workshop ga je onder leiding van een wandelstokkenmaker samen aan de slag met een stok uit het bos. Deze stok gaan we omtoveren tot een bijzondere stok. Jouw eigen wandelstok!

De wandelstokkenmaker 
Rogier Vogelzang is wandelstokkenmaker en houtkunstenaar. Hij verteld: “Voor mij is het maken van een wandelstok het begin van een verhaal. Het verhaal van alle avonturen die een wandelstok gaat beleven.”

Wat ga je doen?
Je leert alles over houtsoorten, rariteiten van hout, houtbewerking, en stokken versieren. Uiteraard ga je ook zelf aan de slag. Je gaat de stok bewerken met stukjes leer, schelpen, kralen, veren en wol.

Daarbij kies jij je eigen patroon en materiaal. Ga je voor de stoere versie of juist een vrolijke wandelstok? Je maakt een handvatlus en leren diverse knooptechnieken. De wandelstok waarmee je aan het werk gaat, is al voorzien van een koperen dop aan de onderkant. Handig als je aan het eind van de workshop met je eigen wandelstok op avontuur gaat!

Ga naar de website van het museum op je aan te melden.

 

bron: www.hetbestevandeveluwe.nl